Explore the fundamentals of Yin Yoga based on the holistic model of Traditional Chinese Medicine (TCM).

TCM has been practiced for thousands of years. It is an inclusive web of healing modalities that addresses our entire being including the body, mind, and spirit. In this medicinal practice, it is believed that our emotions are intrinsically connected with our health and vitality. Prolonged or intense emotions such as grief, anger, fear, worry, and sadness can in time bring about physical diseases, which when goes untreated can become fatal.

The Chinese meridian pathways are vessels in which our energy or Chitravels. There are twelve regular meridians and eight extraordinary meridians. While the regular meridians are mainly used for healing purposes, the extraordinary meridians are for spiritual pursuit.

Yin yoga and traditional Chinese medicine complement each other seamlessly. Yin poses act as acupressure treatments and can help release or reinvigorate our energetic flow. An inviting practice, Yin yoga is accessible for all ages, physical levels, and conditions.

In today’s fast-paced world, Yin Yoga is increasingly in demand as more people are suffering from stress, insomnia, anxiety, depression, and physical ailments. Learn in this training how to remove toxicity from our lives and create a sacred sanctuary in the temple of our body and mind. If you’re looking for a positive shift in your life, this training is for you.

In this two-day immersion, you’ll learn the following essential topics:

Daily Yin yoga classes:

  •    Yoga Nidra for deep relaxation
  •    Guided meditation & pranayama
  •    Foundation of Traditional Chinese Medicine
  •    The Five Elements
  •    The Three Treasures
  •    12 Regular Chinese Meridians
  •    Yin Yang organs and associated emotions & healing sounds
  •    Chinese Meridians Clock
  •    Yin Yoga practice theory & application
  •    Teaching from your inner wisdom
  •    Group discussion & journaling

 

Price :

Two days workshop  AED 950 (VAT Inclusive)

15%  early bird discount for signing up before June 20, 2019

 

Oct 19th, Morning intensive -open to public

8:45am to 10:45am — 2hr- Yin yoga & meditation

10:45 am to 11:45 am— 1 hr- Acupressure workshop for emotional healing.

250 AED ( VAT Inclusive)

Sign Up Now!

Schedule :

Oct 18th, 20198:45am to 10:45am — 2hr- Yin yoga & meditation

15 min break

11am to 1:30pm — 2.5hr- Lecture on Meridians

1hr- meal break.

2:30pm to 4:30pm — 2hr- Postural clinic

 

Oct 19th, 2019

8:45am to 10:45am — 2hr- Yin yoga & meditation

10:45am to 11:45am — 1 hr- Acupressure workshop for emotional healing.

1.15hr- meal break.

1:00-2:00 pm — 1hr Postural clinic

2:00pm to 4:30pm —       2.5hr- Lecture on Meridians.

30 mins- Closing circle, photos, certificates. Closing time for the workshop is 5pm.

PREREQUISITE:

This course is ideal for those who express deep interest in cultivating equanimity in the body, mind, and spirit. We welcome all levels of practitioners and yoga teachers.

CERTIFICATION:

This curriculum meets the requirements set by Yoga Alliance US. Upon successful completion, you’ll receive a Yoga Alliance certificate for Continued Education.

BIO:

Based in Sri Lanka, Annie travels around the world leading yoga teacher training and workshops. Since 2013, she has certified over 300 yoga teachers worldwide including Bali, Thailand, Mexico, France, Sri Lanka, Canada, Australia, Tasmania, and Abu Dhabi.  Annie has attained her Bachelor in Human Kinetics from the University of British Columbia Canada. As a former dancer and personal fitness trainer, she specializes in functional anatomy and physiology. In 2015 and 2016, She has studied with Sri Dharma Mittra and has attended his 500hr and  800hr Life of a Yogi Teacher Training in New York City. Annie is a Yin Yang Yoga enthusiast. She enjoys the heart-beating Vinyasa flow and at the same time falls in love with the soul-cradling Yin practice.

For more details, visit Annie at:

Website: www.annieauyoga.com

Instagram: @annie_au_yoga

Facebook: www.facebook.com/annie.auyoga